Menu Vind uw Keurslager
Floresteijn, keurslager

Herkomst

Rundvlees

Rundvlees is één van onze specialiteiten. Eigenlijk wel logisch als u zich bedenkt hoe lekker rundvlees is. En dan hebben we het zeker niet alleen over de kogelbiefstuk en het rundergehakt, maar ook over al dat heerlijke stoofvlees dat het rund ons biedt. Het vlees voldoet aan speciale eisen op het gebied van afkomst, voeding, gezondheid en welzijn. Hierdoor weet u dat u bij de ons altijd verzekerd bent van een veilig en vertrouwd stukje rundvlees. Wij werken met een aantal boeren samen  met eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Zij mesten onze runderen. In een groene omgeving, waar nog rust en ruimte is. Resultaat: mals rundvlees van de hoogste kwaliteit en met de lekkerste smaak.

Smaakvol en eerlijk

Uiteraard zonder enige onnatuurlijke toevoegingen. Dat betekent onvoorwaardelijk geen groeibevorderaars, antibiotica of kunstmatige kleurstoffen. Ook krijgen de varkens beslist geen dierlijke vetten of eiwitten. De varkens komen van regionale kleinschalige varkens boeren, de dieren worden door eigen transport opgehaald en naar onze eigen slachterij gebracht waarna ze worden beoordeeld door een dierenarts van de NVWA ( Nederlands Voedsel Waren Autoriteit ) of ze gezond zijn en ze voldoen aan de eisen, als dit allemaal in orde is worden de dieren geslacht. Elk varken heeft meer ruimte ter beschikking, in verhouding tot de gangbare oppervlakte. Dit geeft de dieren meer ruimte om natuurlijk gedrag te vertonen, dan bij het gescheiden houden van lig-, eet- en mestruimte. De varkens krijgen speelmateriaal. Varkens zijn namelijk intelligente dieren. In de vee industrie gaan ze van verveling aan elkaar knabbelen. Het speelmateriaal voldoet aan drie van de vijf welzijnsbehoeften van varkens, het moet wroetbaar, bijtbaar, eetbaar, afbreekbaar, en iets nieuws zijn. 

De Gildehoen; bewust beter!

Een nieuwe manier van grootbrengen. Het Gildehoenconcept is gericht op het DIERENWELZIJN. Door minder dieren in de stallen onder te brengen van een langzamer groeiend ras blijkt er veel minder antibiotica nodig te zijn om de dieren groot te krijgen. Plezierig voor de dieren, prettiger werken voor de houder en gezonder voor de consument. Het Gildehoenconcept is een grote stap op weg naar bewuster, diervriendelijker en betaalbaar kipproduct.

SMAAK
Doordat deze kippen natuurlijker opgroeien met zo min mogelijk toevoegingen, is de smaak ouderwets lekker. Bij de smaaktest waren de reacties lovend. Kip zoals kip hoort te smaken. Echte kip met de volle smaak uit grootmoederstijd. Het proberen waard.

DIERENWELZIJN
De kippen hebben een normaal dag-nachtritme. Krijgen 100% plantaardig voer met veel graan. Er is ruimte om te scharrelen, stro en graan op de grond dragen bij aan een natuurlijke omgeving en stimuleren het natuurlijke gedrag van de hoenders. Voer en water is 24 uur per dag beschikbaar voor de dieren.

LAAG ANTIBIOTICA GEBRUIK
De gildehoen heeft uitstekende genen, hij is afkomstig van het sterke Hubbard-ras. Doordat deze kippen meer ruimte en tijd krijgen om op te groeien zijn ze veel minder gevoelig voor gezondheidsproblemen. De eerste groepen waren helemaal antibioticavrij, veelbelovend dus voor een bewust beter leven voor mens en dier.