Floresteijn, keurslager

Niets is fijner dan een mooie zomerdag afsluiten met een barbecue! Zijn jullie samen of verwacht je een grote groep? Eten er kinderen mee? Of mensen met een uitgesproken smaakvoorkeur? Wij bieden voor ieder wat wils. Kies uit onze speciale barbecue-pakketten. En vul die aan met onze dagverse salades en sauzen. Samen maken we er een heerlijke zomer van.  

Barbecue tips

Bereiding

* Geef het vlees de tijd om bruin te worden.

* Bestrijk het vlees regelmatig met olie, hierdoor blijft het vlees sappiger.

* Gebruik een tang om het vlees op het rooster te leggen en om te  keren.

* Trek vlees, dat aan het rooster kleeft niet los, gaat even later vanzelf los

* Neem niet te grote stukken vlees per persoon.

* Werkt u met een elektrische barbecue, leg dan het snoer stevig vast.

* Voor de gasbarbecue geldt, plaats de gasfles rechtop naast de barbecue.

 

Dan wensen wij u een smakelijk eten !

Veiligheid

* Plaats de barbecue altijd buiten op een vlakke ondergrond.

* Zorg voor voldoende afstand tussen brandbare materialen.

* Houd zoveel mogelijk rekening met de wind.

* Neem geen risico bij het aanmaken van het vuur.

* Houd voor alle veiligheid een emmer water binnen handbereik.

* Laat de barbecue nooit onbewaakt.

* Houd kinderen en huisdieren uit de buurt.

* Verplaats de barbecue nooit als deze (nog) brandt.

* Doof het vuur meteen na de maaltijd.

* Leeg de barbecue niet te snel na gebruik in de vuilnisbak.

* Let op: as kan nog 24 uur lang nasmeulen.

Bewaartips voor vlees

* Sla het vlees direct na thuiskomst in koeling of vriezer op.

* Wordt  het dezelfde of volgende dag gebruikt, bewaren in koelkast.

* Bevroren vlees avond ervoor uit vriezer halen en ontooien in koelkast.

* Bewaar het vlees zo lang mogelijk in de koelkast voordat je begint.

* Laat het vlees niet onnodig lang buiten de koelkast liggen.

* Leg het vlees nooit in de zon. * Dek het vlees af met huishoud- of aluminiumfolie.

* Kip en varkensvlees moeten altijd helemaal gaar gegeten worden.

* Sommige producten koken zodat deze al gaar zijn.

* Leg bereid vlees nooit bij rauw vlees.

* Gebruik altijd schone schalen.

Slow of snel?

Of je nu veel of weinig tijd hebt, je kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. Ingeval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit je de barbecue af met een deksel. En zorg je voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

Floresteijn, keurslager

Raadhuisstraat 13
3253AN Ouddorp
0187681348

Openingstijden Ouddorp

maandag 08:30 - 17:30
dinsdag 08:30 - 14:00
woensdag 08:30 - 17:30
donderdag 08:30 - 17:30
vrijdag 08:30 - 17:30
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten

Floresteijn, keurslager

Kerkstraat 26
4328LJ Burgh-Haamstede
0111651440

Openingstijden Burgh-Haamstede

maandag 08:30 - 17:30
dinsdag 08:30 - 14:00
woensdag 08:30 - 17:30
donderdag 08:30 - 17:30
vrijdag 08:30 - 17:30
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten